SANADER U BEČU NA PROSLAVI ALOISA MOCKA

Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader sa suradnicima doputovao je u utorak rano poslijepodne u Beč, gdje će sudjelovati na svečanosti u povodu proslave 70. rođendana Aloisa Mocka, bivšeg austrijskog ministra vanjskih poslova i potpredsjednika vlade.

Taj austrijski političar koji je sam za sebe rekao da je 'Europejac sa srcem i dušom' počasni je predsjednik konzervativne austrijske Narodne stranke (OEVP). Osvjedočeni je prijatelj Hrvatske i hrvatskog naroda, pomogao je Hrvatsku kada je to bilo najpotrebnije prigodom međunarodnog priznanja, ali i kod drugih važnih odluka koje su se odnosile na Hrvatsku. Na jednoj hrvatskoj priredbi prije nekoliko godina u Beču, gdje je bio s velikim oduševljenjem pozdravljen, Mock je tada rekao: "Kad Hrvati marširaju, ja sam uvijek s njima".

Na rođendanskoj svečanosti koju priređuju predsjednik Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Andreas Kohl i predsjednik zastupnika Kluba narodne stranke (OeVP) Wilhelm Molterer u austrijskom i Saveznom parlamentu o Mockovim zaslugama za međunarodno priznanje RH govorit će hrvatski premijer Ivo Sanader.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnja svečanost u povodu 70. rođendana Aloisa Mocka jedna je u nizu koje se tim povodom održavaju u Beču i Donjoj Austriji .

(Hina) xspđ ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara