Sanader u Virovitici o suradnji s Haaškim sudom

PREDSJEDNIK Vlade i HDZ-a dr. Ivo Sanader ponovio je danas u Virovitici, nakon skupa kojim je proslavljena 14. obljetnica ogranka virovitičkoga HDZ-a, da je zadovoljan sinoćnjom izjavom glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte u intervjuu Hrvatskoj televiziji.

"Stav je Vlade da Hrvatska želi surađivati s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu i ja cijenim što je gospođa Carla del Ponte izrazila svoje pozitivno mišljenje o dosadašnjoj suradnji, i želim omogućiti da Hrvatska i u idućem razdoblju ostvari takvu suradnju i da nam se omogući da možemo ići svojim putem prema našim ciljevima i ambicijama onako kako to očekuje velika većina hrvatskih ljudi", rekao je novinarima dr. Ivo Sanader.

Premijer nije želio komentirati izjavu Luke Mišetića, odvjetnika generala Ante Gotovine, da je Gotovina spreman razgovarati s haaškim istražiteljima u Zagrebu ako mu Carla del Ponte omogući da dade iskaz sa statusom osumnjičenika, kakav je imao general Petar Stipetić, jer izjavu nije pročitao niti čuo. Nije želio komentirati ni riječi Carle del Ponte da je general Gotovina najveća prepreka ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Samo je ponovio da je u cijelosti "zadovoljan njezinom izjavom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na skupu na kojem je bilo više od tisuću članova i simpatizera HDZ-a dr. Sanader je najavio povratak financijske policije, kako bi se kontrolirali oni koji su dužni plaćati porez, a ne plaćaju ga, te veći nadzor rada javnih poduzeća i naplaćivanja koncesije za korištenje hrvatskih prirodnih bogatstava.

Najavio je uskoro izmjene i dopune Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji. "Želim Hrvatsku radioteleviziju neovisnu o političkim utjecajima, o različitim lobijima, koja će biti puni servis za prenošenje objektivnih i korektnih informacija hrvatskoj javnosti", rekao je predsjednik Vlade.

Dr. Sanader pozvao je na skupu i stopostotnog invalida Domovinskog rata Darka Bešteka da dođe u Ministarstvo hrvatskih branitelja kako bi mu vratili protezu koju je prije tri godine, prosvjedujući zbog smanjivanja prava hrvatskim braniteljima, dao tadašnjemu ministru Ivici Pančiću.

"Tako simbolično želim označiti početak rada na novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja" kojim im nećemo vratiti samo materijalna prava, nego, u prvome redu, dostojanstvo koje im je neopravdano oduzeto, rekao je dr. Ivo Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara