Sanader usporedio SDP sa komunistima krivim za progon Stepinca

PREDSJEDNIK HDZ-a danas je iz rodnog sela kardinala Alojzija Stepinca kazao kako svećenicima govoriti nije mogla "niti komunistička partija, niti su mogli zabraniti Stepincu da govori, neće im niti danas SDP zabranjivati".

Toliko o Sanaderovom viđenju sekularne države. Podsjetimo, Hrvatska biskupska konferencija i vojni ordinarij Juraj Jezerinac nedvosmisleno podržavaju HDZ u predizbornoj kampanji, što su pokazali u svojim nedavnim porukama. Sanader je samo dan nakon osuda političkih poruka klera od strane predsjednika Stjepana Mesića i oporbe, nastavio svoju predizbornu kampanju u Krašiću.

"Krašićki kraj je uvijek bio onaj kraj koji je najbolje razumio što Hrvatska treba i želim Vam na tome zahvaliti", rekao je doktor Sanader u središtu Krašića, nakon što je zapalio svijeću kod spomenika blaženom kardinalu Stepincu.

Zahvalio je na svemu što su Krašićanci dali Hrvatskoj, a dali su svete ljude i na onome što danas radite za Hrvatsku, "odgajajući djecu, naše mlade na našim tradicijama, na onome zašto se borio i blaženi kardinal Stepinac".

Plaše i sa ukidanjem vjeronauka

Osvrnuvši se na priopćenje Hrvatske biskupske konferencije i reakciju SDP-a, dr. Sanader je rekao kako hrvatski biskupi imaju pravo reći sve što oni misle da je dobro za Hrvatsku i HDZ ih podržava u tome.

"Nije im zabraniti mogla niti komunistička partija, niti su mogli zabraniti Stepincu da govori, neće im niti danas SDP zabranjivati" - kazao je Sanader. Predsjednik HDZ-a jasno je u jaskanskom i krašićkom kraju ponovio kako SDP govori o ukidanju vjeronauka, koji je u Hrvatskoj već bio ukinut 1948. godine u doba najžešće komunističke diktature. Podsjetimo, SDP je kazao kako neće ukinuti vjeronauk u školama, iako je njihova marija Lugarić prethodno rekla da razmišljaju o tome.

A.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara