Sanader: Vlada će pomoći Autonomnoj ženskoj kući

AUTONOMNU žensku kuću, koja pomaže žrtvama nasilja u obitelji, a koja se suočava s ozbiljnim financijskim problemima, hrvatska Vlada "vatrogasno" će pomoći sa 200 tisuća kuna, doznaje se nakon današnjeg sastanka premijera Ive Sanadera s voditeljicom Kuće Nevom Tolle.

Vlada se apsolutno protivi nasilju u obitelji, to je nažalost u hrvatskom društvu još uvijek siva zona, naglasio je premijer koji je s resornom ministricom obitelji Jadrankom Kosor inicirao današnji sastanak.

Sanader i Kosor dali su punu potporu Autonomnoj ženskoj kući i njenom radu.

Po neslužbenim informacijama Vlada je spremna u državnom proračunu za sustavno financiranje Kuće godišnje izdvojiti 300 tisuća kuna.

Autonomnoj ženskoj kući godišnje je pak potrebno oko 1,2 milijuna kuna, kaže Tolle, objašnjavajući da bi, osiguraju li država, Županija i grad Zagreb po 300 tisuća kuna preostala sredstva pribavili sami.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada, istaknula je Tolle, šalje jasnu poruku javnosti da neće tolerirati nasilje u obitelji, promatrati ga u "maniri kavalirskog delikta".

Činjenicu da je do sastanka došlo na inicijativu Vladinih dužnosnika Tolle označava važnim iskorakom, te pri tome navodi da su aktualni predsjednik države i bivši premijer puno obećavali, a nisu ništa učinili na sustavnom rješavanju problema.

Voditeljica Autonomne ženske kuće opetuje i da je za državu jeftinije suzbijati nasilje u obitelji, nego sanirati njegove posljedice.

Najavila je i da će uskoro javnosti biti predočeni "šokantni podatci" istraživanja o nasilju u obitelji.

Hrvatska vlada o financijskoj pomoći Autonomnoj ženskoj kući trebala bi odlučiti na sjednici u četvrtak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara