Sanader zvao Upravu RTL televizije jer je bio nezadovoljan izvješćem?

Sanader zvao Upravu RTL televizije jer je bio nezadovoljan izvješćem?

I VLADA Republike Hrvatske i RTL Televizija opovrgnuli su članak u današnjoj "Slobodnoj Dalmaciji" u kojem stoji da je "...premijer Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesa nazvao predsjednika uprave RTL televizije nezadovoljan izvješćem u informativnoj emisiji te televizije...".

"Naime, potpuno je neistinita informacija da je predsjednik Vlade Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesa nazvao predsjednika Uprave RTL Televizije, a kamoli da ga je nazvao s namjerom da se upliće u uređivačku politiku te medijske kuće.

Nadalje, čvrsto je uvjerenje Vlade Republike Hrvatske da je sloboda medija i govora jedna od osnova demokratskog društva u koju se nitko ne smije i ne može uplitati.

Interpretacija pojedinih događaja stvar je uređivačke politike medija koji ih prenose, u čemu oni znaju svoju odgovornost prema javnosti", navodi se u priopćenju iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor korporativnih komunikacija RTL Televizije Drenislav Žekić također je odbacio navode u "Slobodnoj Dalmaciji".

"Odbacujemo takve navode", rekao je Žekić Hini i dodao da je u petak predsjednik Uprave RTL televizije osobno telefonom nazvao premijera Ivu Sanadera i zamolio ga za kraći intervju.

U "Slobodnoj Dalmaciji" u tekstu pod naslovom "Pregovori s Hrvatskom tek kad Gotovina bude u Haagu", uz ostalo se navodi da je "...premijer Sanader čak nazvao predsjednika Uprave RTL Televizije nezadovoljan izvješćem iz Bruxellesa što ga je ta televizija emitirala u svojoj informativnoj emisiji, a u kojoj je, među ostalim konstatirano da se Vlada vraća u Zagreb u potpunosti neobavljena posla".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara