Sanaderova Vlada imat će 14 ministarstava

VRH HDZ- a odlučio je kako će nova Vlada imati 14 ministarstava, a koncept smanjenja Vlade bit će u subotu predložen Središnjem odboru HDZ-a.

Hrvatska Vlada trenutno ima 19 ministarstava, a njih šest će prestati raditi kao zasebne uprave.

U jedno ministarstvo bit će spojeni Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo znanosti koje će se zvati Ministarstvo obrazovanja, te Ministarstva kulture i turizma.

Ministarstvo javnih radova i obnove postat će Ministarstvo mora, prometa i razvitka, a gospodarstvom će se baviti Ministarstvo gospodarstva, radnog zakonodavstva, malog i srednjeg poduzetništva, piše Jutarnji list.

Ministarstvu zdravstva bit će pripojeno Ministarstvo socijalne skrbi, pa će se novo ministarstvo zvati Ministarstvo socijalne skrbi i zdravstva.


Ministarstvu poljoprivrede pripojit će se vodoopskrba, a Ministarstvo okoliša postaje Vladin ured.

Dva nova ministarstva bit će Ministarstvo za obitelj, generacije i veterane, te Ministarstvo prostornog uređenje, graditeljstva i stanovanja.

Novi Zakon o Vladi zastupnici trebaju izglasati 22. prosinca na konstituirajućoj sjednici koju je sazvao predsjednik Mesić.

Glasnogovornik HDZ-a smatra kako će novim Zakonom povećati učinkovitost državne uprave i uštedjeti proračunski novac, dok još uvijek aktualna potpredsjednica Vlade Željka Antunović smatra kako spajanje ministarstava neće dovesti do smanjenja niti ušteda novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara