Sanaderu Austrijanci odredili još dva mjeseca pritvora!

Foto: AFP

IVO SANADER i naredna će dva mjeseca ostati u salzburškom zatvoru, javlja Kurier. Naime, Barbara Feichtinger, glasnogovornica tužiteljstva izjavila je kako je Sanaderu produljen pritvor za još dva mjeseca. Razlog za produljenje pritvora je opasnost od bijega.

Saslušanje na kojemu bi se Sanader trebao opet izjasniti o izručenju je odgođeno zasad jer kako kažu u austrijskom tužiteljstvu "još ima puno otvorenih pitanja" pa je proces izručenja odgođen na neodređeno vrijeme. Sanader je ranije kazao kako ne želi bti izručen Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanader se boji da mu u Hrvatskoj neće pošteno suditi", rekao je Werner Suppan, njegov austrijski odvjetnik za austrijsku agenciju APA.

Suppan je pred sutkinju Claudiju Lecher izašao s detaljnom analizom na 50 stranica, koju je za Sanaderovog austrijskog odvjetnika sastavio tim stručnjaka koji smatra da bivši šef HDZ-a u Hrvatskoj ne može imati pošteno suđenje. Sanaderov odvjetnik stoga je svom klijentu savjetovao da ne pristane na izručenje.

"Sanader je spreman pristati na suđenje pred austrijskim sudom", izjavio je Suppan koji je od suda zatražio da odbije izručenje Hrvatskoj i da se Sanaderu za sve zločine za koje ga se tereti sudi u Austriji. "Sanader vjeruje da će se lako uspjeti obraniti ukoliko mu se bude sudilo pred nepristranim sudom, koji neće biti pod utjecajem političkih procesa", tvrdi Suppan. Sanaderov odvjetnik također tvrdi da su hrvatski vladajući političari kroz medije plasirali negativnu sliku o njegovom klijentu, a sve u svrhu podizanja vlastitog rejtinga uoči nadolazećih izbora.

Austrijski mediji danas su se raspisali i o priopćenju koje je stiglo iz Uskoka, a u kojem stoji da se širi istraga protiv Sanadera i Roberta Ježića. Razlog istrage su malverzacije oko prodaje Diokijevog skladišta državnom Janafu, o kojima je Index u više navrata opširno izvještavao. Iz Uskoka su izvijestili da su Sanader i Ježić na ovoj trgovini nameravali oštetiti državni proračun za 10 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara