Sanaderu čestike Medgyessya, Ropa i Marovića

HRVATSKI premijer Ivo Sanader primio je u ponedjeljak, povodom imenovanja za predsjednika hrvatske Vlade, čestitke mađarskog premijera Petera Medgyessya, slovenskog premijera Antona Ropa i predsjednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.

Čestitajući mu na imenovanju, u ime mađarske vlade i osobno ime, Medgyessy podsjeća Sanadera na "odlične odnose dviju država u posljednjik desetak godina koji pokazuju da je suradnja dviju vlada vrijedna povijesnih i kulturnih veza dvaju naroda koji u ovom dijelu Europe žive već stoljećima".

Mađarski šef vlade izražava spremnost svoje zemlje da "podijeli iskustvo stečeno tijekom društvenog i gospodarskog preobražaja, koje je urodilo euroatlanskim integracijama".

Slovenski premijer Anton Rop zaželio je svom hrvatskom kolegi "uspjeh i obilje dobrih rezultata u obnašanju te odgovorne dužnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U poruci premijera Ropa ističe se "želja slovenske vlade da sa susjednom Hrvatskom gradi najbolje moguće odnose", takve koji će pridonijeti razvoju i blagostanju obiju naroda s ciljem "što skorijeg subivanja u Europskoj uniji i zajedničkog djelovanja u NATO savezu".

Svetozar Marović, predsjednik SCG, u priopćenju izražava uvjerenje da će dvije zemlje, "zajedničkim naporima, u vremenu koje je pred nama, pridonijeti daljnjem razvoju bilateralnih odnosa i svestrane suradnje između SCG i Hrvatske".

U priopćenju se dodaje da je to "u interesu naših zemalja, stabilnosti i nepretka u regiji, i u skladu s europskim integracijskim procesima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara