Sanaderu za satove prijeti kazna od 3 do 5 tisuća kuna

NAKON što je predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt prijavila premijera Ivu Sanadera zbog posjedovanja skupocjenih ručnih satova, Sanaderu prijeti novčana kazna od 3 do 5 tisuća kuna.

Škare-Ožbolt zatražila je, podsjećamo, mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o tome je li premijer Ivo Sanader trebao u svoju imovinsku karticu prijaviti posjedovanje ručnih satova čija se vrijednost, po medijskim procjenama, kreće oko 30 tisuća eura (Sanader na ruci, naime, nosi sat vrijedan više od 20 tisuća eura te navodno posjeduje još jedan u vrijednosti oko 10 tisuća eura).

"Smisao te kazne nije novčano kažnjavanje dužnosnika, nego je smisao u prikazu imovinske kartice koji nije vjerodostojan. Ako se ustvrdi da je vrijednost satova o kojoj se nagađa doista tolika, onda se radi o nevjerodostojnoj imovinskoj kartici premijera." - kazao je u razgovoru za Index Josip Leko, predsjednik povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Leko nam potvrđuje da je zaprimio prijavu Škare-Ožbolt protiv Sanadera i hrvatskog ministra financija Ivana Šukera, dodavši kako će Povjerenstvo slučaj na dnevni red staviti na nekoj od idućih sjednica.

Sanaderu se, naime, zamjera što u svojoj imovinskoj kartici od skupocjenih pokretnina ima naveden samo automobil (Reno) star 20-ak godina, a čija je vrijednost višestruko manja od satova koje nosi. Mnogi se također pitaju kako je premijer s plaćom od oko 20 tisuća kuna kupio sat od 140 tisuća kuna.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara