Sanja Bilač: Kerum je ministarstvu podvalio stari projekt Zapadne obale, tražim kaznenu odgovornost

SASVIM očekivano, Grad Split financirat će početak radova na uređenju Zapadne obale, što je uvjet da Kerumov Marjan dobije zvjezdicu više. To mu definitivno treba kako bi hotel prodao Hiltonu i time sebe spasio kalvarije kroz koju prolazi zadnjih pet godina.

Deset posto gradskog prihoda za Kerumovu obalu

Zapadna obala ove će godine osiromašiti gradsku blagajnu za 70 milijuna kuna, ili gotovo 10 posto lani uprihođenog. Međutim, to ni iz bliza neće biti dovoljno, jer samo za prvu fazu treba nekih 200-ak milijuna. Podsjetila je na tu činjenicu SDP-ova Aida Batarelo. Tražila je da joj odgovore koliko će projekt ukupno koštati, ali bez uspjeha.

HSP-u i HDZ-u je upao u oči nelogičan detalj. Ministarstvo zaštite okoliša dalo je suglasnost u rujnu prošle godine, a idejni projekt izabran je u studenom. "Ministarstvu je podvaljen stari projekt. Ovo je evidentna zloporaba položaja i ovlasti i tražim da Državno odvjetništvo utvrdi kaznenu odgovornost", odlučna je bila HDZ-ovka Sanja Bilač.

"Gradimo novi Monte Carlo, a Splićani bez kanalizacije i ulica"

HSP-ovac Luka Roguljić tražio je pojašnjenje. Njemu se čini besprizornim graditi novi Monte Carlo i privezište za mega jahte dok brojni Splićani u istočnom dijelu grada nemaju ni kanalizaciju, ni ulice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica Gradskog vijeća brzo ih je neutralizirala uz pomoć zamjenika Jure Šundova, koji je rekao par prigodnih rečenica. "Ovdje ne raspravljamo o lokacijskoj dozvoli, koja je pravomoćna. Ovdje je očita promašena legitimacija", nije se previše uzbuđivala Nevenka.

Stvar je tako brzopotezno dovedena do glasanja. Nitko se nije osvrnuo na tvrdnje Bilač kako se nije ispoštivala studija valovanja, plaćena, inače, skromnih sedam milijuna kuna. Zbog proširenja obale bit će ugrožen trajektni promet, ustvrdila je Bilač.

Psi lajali, a obala bez problema - prošla...

Oporba je primijetila i kako je Kerum zbog vlastitog privatnog interesa otklonio mogućnost da proširenje financira koncesionar koji bi na obali napravio garaže. Kerum je, naime, garaže već predvidio u Marjanu pa ne želi da mu ispred nosa dođe konkurencija.

"Danas smo vidjeli novi stil rukovođenja sjednicom, Jure Šundov je pokazao zavidan stupanj inteligencije i manipulacije vijećnicima. Sve se odradilo po principu, psi laju, karavane prolaze. Pustili su oporbu da kaže što ima, ništa ih apsolutno nije zanimalo, sve nepravilnosti i nezakonitosti koje smo iznijeli odbačene su kao da ne postoje. Ovo je potpuna katastrofa", razočaran je bio šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara