Sanja Mikleušević: Neka mi Hloverka kaže u lice zašto me smjenjuje

"OČEKUJEM da mi na sutrašnjem sastanku urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić napokon kaže u lice zašto više neću uređivati HTV-ovu emisiju 'Hrvatska uživo'. Jasno mi je kako nitko nije vječan na uredničkim mjestima, pa tako ni ja, no mislim da zaslužujem barem objašnjenje takve odluke", kazala je za Index Sanja Mikleušević Pavić koja je prije četiri godine osmislila jednu od deset najgledanijih emisija HTV-a "Hrvatska uživo".

Svi obaviješteni

Naime, prema neslužbenim najavama s Prisavlja na sutrašnjem sastanku urednika HTV-a Novak Srzić trebala bi obznaniti odluku prema kojoj dugogodišnja voditeljica i urednica Mikleušević Pavić neće više voditi emisiju "Hrvatska uživo". Vijest o promjenama u emisiji za sada nisu i službeno potvrđene, međutim može se čuti kako će ta emisija doživjeti niz promjena i to od nove uvodne špice, novog studija te promjena u sadržaju.

"Za sada nisam dobila i službenu obavijest, no budući da su svi kolege voditelji, osim mene, koji bi trebali voditi emisiju već obaviješteni o promjenama u emisiji, sklona sam vjerovati kako više neću voditi emisiju 'Hrvatska uživo'", kaže Mikleušević-Pavić.

Sukob traje duže vrijeme

Sukob između Hloverke Novak Srzić i Mikleušević Pavić traje već duže vrijeme. Navodno je Mikleušević "na tapetu" još od vremena kada se jedina usprotivila imenovanju Hloverke Novak Srzić za ravnatelja Informativnog programa. Nakon toga jedna od prvih odluka nove urednice Novak Srzić bila je smjena 11 urednika, a među njima se našla i Mikleušević koja je tada radila u emisiji Otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako već duže vremena u javnosti se može čuti kako način uređivanja Hrvatske uživo navodno ne odgovara Hloverki. Emisiji se tako zamjera "autonomnost", koja je došla do izražaja kad su u “Hrvatskoj uživo” obrađivali temu "Pukanić" na način da su govorili o kršenju prava Mirjane Pukanić, dok su se primjerice istog dana u "Otvorenom" bavili pokušajem atentata na Ivu Pukanića.

Navodno je Hloverka zamjerila i svojedobno gostovanje Ivana Zvonimira Čička u toj emisiji koji je govorio o odgovornosti ministra zdravstva Darka Milinovića. U hrvatske medije procurila je i priča o namjeri urednice Hloverke Novak Srzić da snizi plaću Mikleušević za dvadeset posto, jer se navodno nije pojavila na kolegiju. No, unatoč potpisanoj odluci od te se namjere odustalo.

Urednički posao radi se u redakciji

"Teško mi je govoriti o nekakvom sukobu između mene i Hloverke Novak Srzić, no očekujem da mi se otvoreno kaže što mi se zamjera. Dojma sam kako su promjene na Prisavlju rezultat nekih simpatija, a ne vrednovanja nečijeg rada", ističe u Mikleušević u razgovoru za Index dodajući kako se na Prisavlju može čuti kako postoji namjera da je se potpuno "skine" s ekrana.

"Nemam nikakvih komentara. Urednički posao radi se u redakciji, a ne preko medija", kazala je kratko za Index Hloverka Novak Srzić komentirajući cijeli slučaj.

I.Ć.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara