SARAJEVO PROMOVIRANA MILARDOVIĆEVA KNJIGA O GLOBALIZACIJI

Knjiga Anđelka Milardovića "Pod globalnim šeširom društva i države u tranziciji i globalizaciji" promovirana je u četvrtak u Sarajevu pod pokroviteljstvom hrvatskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, Sveučilišta u Sarajevu i Centra za politološka istraživanja iz Zagreba.

O Milardovićevoj studiji koja na jedinstveni način analizira utjecaj globalizacijskih i tranzicijskih procesa na Hrvatsku govorili su akademik Muhamed Filipović, profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu, Zdravko Grebo, ministar-savjetnik u hrvatskom veleposlanstvu, Mislav Kukoč te sam autor.

Muhamed Filipović je uz ostalo istaknuo da Milarovićeva knjiga govori o tome da nasilnost procesa globalizacije pokazuje kako je još jednom na djelu zamisao po kojoj čovječanstvo valja "spašavati" i to tako što će ga se uglavnom uništavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zdravko Grebo je pak ustvrdio kako Milardovićev rad valja shvatiti kao krajnje ozbiljno upozorenje što nam se sve može dogoditi ne budemo li u stanju utjecati na kreiranje vlastite budućnosti.

Sam Milardović je sarajevskoj publici kazao da je njegov temeljni motiv za bavljenje fenomenom globalizacije i tranzicije to što su to dvije temeljne odrednice našeg vremena koje će nedvojbeno presudno utjecati na našu budućnost.

(Hina) xrm ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara