Šarić zbog snimanja Grabar Kitarović dobio otkaz, sankcije slijede i za veleposlanicu

Šarić zbog snimanja Grabar Kitarović dobio otkaz, sankcije slijede i za veleposlanicu

Tekst: J.Š.
Foto: Arhiva

DJELATNIK Veleposlanstva RH u Washingtonu Ivan Šarić obavio je obavijesne razgovore vezane uz sumnje da je upravo on snimao i pratio obitelj veleposlanice RH u SAD-u Kolinde Grabar Kitarović. Prema riječima glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Marija Draguna, obavijesni razgovori još uvijek traju, a kompletna istraga bit će gotova danas ili sutra. Nakon toga iz MVPEI-ja obavijestit će javnost o njezinim rezultatima.

No, kako javlja HRT, Šarić je na obavijesnim razgovorima već priznao da je neovlašteno snimao obitelj veleposlanice Grabar Kitarović te je zbog toga za njega zatražen žurni raskid radnog odnosa i daljnje sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom je navodno već i utvrđena odgovornost veleposlanice jer je vozilo veleposlanstva neovlašteno koristila u privatne svrhe više od godinu i pol dana. Sankcije za veleposlanicu trebale bi biti poznate danas ili najkasnije sutra. Ministar Jandroković potvrdio je danas kako je veleposlanica Kitarović prekršila pravila jer se nije radilo o prevoženju djece u školu već je automobil 24 sata dnevno tijekom godine dana bio na raspolaganju njezinoj obitelji. "Veleposlanica će biti sankcionirana", dodao je Jandroković.

Osumnjičeni se djelatnik navodno okrenuo protiv veleposlanice jer mu nije produžila mandat i uzela automobil Toyotu Siennu koji su on i njegova supruga ranije koristili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara