SARS: Prvi slučajevi u Australiji i Indiji, 12 novih u Kini

INDIJSKEsu vlasti u četvrtak priopćile da je potvrđen prvi slučaj teškog akutnog respiratornog problema (SARS) u Indiji, a prva tri slučaja možda je zabilježila i Australija, iako su se pacijenti potpuno oporavili.

Iz središnjeg indijskog laboratorija za testiranje na SARS u gradu Puneu stigla je potvrda da je muškarac u zapadnoindijskoj državi Goi obolio od atipične upale pluća.

Dužnosnik lokalne vlade Rajesh Singh rekao je da je riječ o brodskom strojaru koji je nedavno došao iz Singapura.

"To je potvrđeni slučaj SARS-a. Rezulatati njegovih krvnih pretraga stigli su jučer i vlada ih je jutros potvrdila", rekao je Singh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Australska zdravstvena služba u četvrtak je objavila da je troje djece iz Kanade u posjetu Ausreliji vjerojatno zaraženo SARS-om, što bi bili prvi slučajevi u toj zemlji.

No dužnosnik ministarstva zdravstva Richard Smallwood rekao je da su se djeca, koja su bila pod nadzorom zbog SARS-a od 4. travnja, potpuno oporavila i da se bolest nije proširila na druge članove obitelji.

"Dijagnoze te djece temeljile su se na činjenici da nije bio utvrđen nijedan drugi uzrok njihovoj bolesti", navodi Smallwood u priopćenju.

Kina je istodobno prijavila 12 novih slučajeva atipične upale pluća, čime se ukupan broj oboljelih popeo na 1457, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija. Broj umrlih od SARS-a nije se povećavao s dosadašnjih 65.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara