SARS: U Kini umrlo još dvoje ljudi, u Kanadi 13 novih slučajeva

DVIJE osobe umrle su od atipične upale pluća u kineskoj pokrajni unutarnjoj Mongoliji, što su prvi slučajevi zabilježeni na sjeveru zemlje, javila je u subotu državna agencija Xinhua.

U glavnom gradu te pokrajine Hohotu zaraženo je još deset ljudi, stoji u vijesti.

Prema službenoj statistici u Kini je dosad od teškog akutnog respiratornog sindroma oboljelo oko 1300 ljudi, a umrlo ih je 58.

Istodobno je stanje u Vijetnamu nepromijenjeno, jer je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u subotu identificirala jedan novi slučaj zaraze, ali je jedan dosadašnji uklonila s popisa.

"Šteta je što se dogodio (novi slučaj), ali nije ništa dramatično. Novi pacijent ni u kojem slučaju nije mogao prenijeti (bolest) ikome drugome", izjavila je liječnica WHO Aileen Plant.

Prema podacima te organizacije, u Vijetnamu su od početka epidemije oboljele 62 osobe, od kojih su četiri umrle, a više od dvije trećine se oporavilo.

Dužnosnici kanadskog ministarstva zdravstva u petak su objavili da je novih 13 osoba zaraženo SARS-om, ali da se mjere nadzora i izolacije provedene u Ontariju, gdje je najviše slučajeva, pokazuju uspješnima. Između 266 zaraženih, dosad je umrlo 10 osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara