SARS U OPADANJU U KINI, TAJVAN NAJVEĆI PROBLEM

Kina je u nedjelju objavila da su svega dvije osobe umrle od virusa atipične upale pluća (SARS), što je najmanja brojka u posljednjih mjesec dana, objavilo je kinesko ministarstvo zdravstva. L

Obje umrle osobe su iz Pekinga. Također je objavljeno da je u nedjelju zabilježeno 27 novih slučajeva oboljenja, isto kao i u subotu, čime je zaustavljen niz svakodnevnog porasta novooboljelih.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila da se epidemija stišava u gotovo svim zemljama, a najveći problem sada ostaje Tajvan, jedina zemlja u kojoj broj oboljelih raste. Tamo su u nedjelju zabilježena tri nova smrtna slučaja i 36 novih oboljenja, što je najviše otkako se virus pojavio u zemlji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Singapur je u nedjelju prvi put nakon dvadeset dana prijavio novi slučaj SARS-a, te tako nije uspio sići s liste Svjetske zdravstvene organizacije regija pogođenih tom bolešću.

Radi se o muškarcu koji je od 11. svibnja bio u izolaciji kao sumnjivi slučaj. "Ne znamo kada je zaražen niti gdje", rekao je novinarima Khaw Boon Wan, ministar i član singapurske radne skupine za borbu protiv SARS-a. "To će se i dalje događati", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara