Saša Randić novi predsjednik Udruge hrvatskih arhitekata (UHA)

NA DANAŠNJOJ svečanoj skupštini Udruge hrvatskih arhitekata (UHA), na kojoj su uručene nagrade dobitnicima za godinu 2002., predstavljen je i Saša Randić, novi predsjednik Udruge hrvatskih arhitekata.

Saša Randić iduće će dvije godine, umjesto dosadašnjeg predsjednika Nenada Fabijanića, predstavljati 2200 arhitekata organiziranih u 10 društava i u krovnoj Udruzi hrvatskih arhitekata.

Rođen je u Rijeci godine 1964. Na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu diplomirao je 1990., a magistrirao je na Berlage institutu u Amsterdamu. Ujedno je i predsjednik organizacijskog odbora 38. zagrebačkog salona/arhitektura/2003.

Nagrada "Viktor Kovačić" za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupan životni opus u 2002. dodijeljena je arhitektu dr. Nikoli Filipoviću.

Godišnja nagrada "Viktor Kovačić" za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2002. uručena je Goranu Raki za stambenu zgradu B, namijenjenu stradalnicima Domovinskog rata u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Godišnju nagradu "Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje u stambenoj arhitekturi godine 2002. dobili su Andrej Radman i Igor Vrbanek za obiteljsku kuću u zagrebačkom naselju Borčecu.

Godišnja nagrada "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje u oblikovanju i unutarnjem uređenju 2002. uručena je Nikoli Polaku za sjedište tvrtke "MSA" u Zagrebu.

Nagradu "Neven Šegvić" za znanstveno-istraživački, publicistički, kritički i teorijski rad u arhitekturi godine 2002. dobila je dr. Snješka Knežević za ukupan znanstveno-istraživački i teorijski opus.

U Društvu hrvatskih arhitekata danas je predstavljeno i monografsko izdanje časopisa Udruge hrvatskih arhitekata Arhitektura "Neven Šegvić" na engleskom jeziku, posvećeno jednom od najvećih suvremenih hrvatskih arhitekata i osnivaču samog časopisa (Arhitektura) Nevenu Šegviću (1917.-1992.).

Budući da se nedovoljno prevode naslovi vezani uz arhitekturu, monografija tiskana na engleskom jeziku, rečeno je, pridonijet će da se strani čitatelji upoznaju s hrvatskom arhitekturom.

Udruga hrvatskih arhitekata tim izdanjem želi početi tradicionalno promicati hrvatsku arhitekturu, tako i arhitekturu moderne, i izvan granica Hrvatske, istaknuto je na predstavljanju monografije Arhitektura "Neven Šegvić" na engleskom jeziku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara