Sastalo se povjerenstvo za granice Hrvatske i BiH

U NEUMU je u petak održana 10. sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za identifikaciju, označavanje i održavanje državne granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (MDP), priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema priopćenju, na dnevnom redu bila su pitanja provedbe Ugovora o državnoj granici. Razmatrani su i prihvaćeni rezultati terenskog obilaska Mješovite stručne skupine za dokumentaciju identifikacije granične crte (MSS), koja je već utvrdila stanje za oko trećinu kopnene crte. Prihvaćen je plan rada MSS-a za prvu polovinu ove godine.

Dogovoreni su neki zajednički projekti, usvojeni su novi Poslovnik o radu MDP-a i Uputa za rad Mješovite stručne skupine za dokumentaciju identifikacije granične crte, donijeta je odluka o prioritetnoj pripremi opisa granične crte na Savi i u tu svrhu odobreno aerofotogrametrijsko snimanje rijeke Save, kaže se u priopćenju.

NDP se izjasnilo suglasnim za provedbu projekta tehničkog izviđanja odnosno pripreme za razminiranje određenog područja uz granični prijelaz Maljevac.

MDP je razmatralo informaciju o usuglašenom Sporazumu o pograničnom prometu i suradnji te o tri aneksa Ugovoru o zajedničkom lokacijama na graničnim prijelazima (Metković-Doljani, Klek-Neum I i Zaton Doli-Neum II), kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara