Sastanak državnih tajnika RH i Slovenije u vezi proglašenja slovenske ekološke zone

U POVODU slovenske najave proglašenja ekološke zone i epikontinentalnog pojasa, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je u ponedjeljak kako intenzivno radi na ovom pitanju te će se u vezi s njim u srijedu u Zagrebu održati sastanak državnih tajnika dviju zemalja.

Potsjećajući u priopćenju kako su Zakon o proglašenju ekološke zone i epikontinentalnog pojasa zajednički pripremili Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije i Ministarstvo za okoliš i prostor Republike Slovenije te su ga 18. kolovoza 2005. uputili Vladi Republike Slovenije u žurnu proceduru, MVPEI ističe kako je Republika Hrvatska reagirala nakon prvih informacija o njegovu podnošenju te je Vlada Republike Hrvatske u stalnom diplomatskom kontaktu sa slovenskom stranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom smislu je, navodi se dalje, i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, dr. Ivo Sanader 19. kolovoza 2005. razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Slovenije, Janezom Janšom, te je dogovoren sastanak državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Hide Biščevića i državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije dr. Bože Cerara koji će se održati u srijedu 24. kolovoza 2005. u Zagrebu.

U priopćenju se završno naglašava kako Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, suprotno pojedinim tvrdnjama, kontinuirano i intenzivno rade na ovom pitanju u duhu suradnje i dobrosusjedskih odnosa te će u skladu s međunarodnim pravom i dalje štititi nacionalne interese Republike Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara