Sastanak o nacionalnom programu za suzbijanje zloporabe opojnih droga

U VLADINU Uredu za suzbijanje zloporabe opojnih droga danas je održan sastanak o Nacionalnom programu za suzbijanje zloporabe opojnih droga za 2003., odnosno o dijelu programa koji se odnosi na studente i suzbijanje zloporabe droga.

Na sastanku su bili predstavnici Vlade i Hrvatskog sabora te studentskih udruga i odbora.

U tom je dokumentu naglasak stavljen na prevenciju pa je tako, kao dio preventivnih mjera, Vlada početkom godine prihvatila da se na drogu testiraju učenici u srednjim školama, studenti, ročni i djelatni vojnici te vozači.

U javnosti, posebice studentskoj, pojavila su se razmišljanja da bi se taj program mogao shvatiti kao diskriminacija dijela studenata te se postavilo i pitanje što ako se na takvo testiranje ne pristane.

Na sastanku su iznesena različita mišljenja predstavnika studenata i struke, premda se sve zainteresirane strane zalažu za suzbijanje zloporabe opojnih droga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraženo je zadovoljstvo započetim dijalogom o temi testiranja na opojne droge studenata koji ostvare pravo na boravak u studentskom domu i zaključeno je da će zainteresirane strane pokrenuti javne rasprave o konkretnijim mjerama za suzbijanje zloporabe droga.

Današnjem sastanku su, osim predstojnika Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga Ante Barbira, prisustvovali i saborska zastupnica Marija Lugarić, ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego, predstojnik Ureda za ljudska prava Darko Gottlicher te voditelj programa smještaja Studentskog centra Pejo Pavlović i upraviteljica doma Studentskog doma ´Stjepan Radić´ Ruža Jerković.

Tu su bili i predstavnici Saveza studentskih udruga Filozofskog fakulteta Eugen Vuković i Martin Požar, predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Ante Karanušić, predstavnik Udruge Špica Benjamin Perasović, predsjednici Studentskih odbora S.D. ´Stjepan Radić´, ´Cvjetno naselje´ i ´Ante Starčević´ Mate Marušić, Katica Kordić i Zlatko Čović te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Petar Beljak i predstavnik Studentske sekcije Hrvatskog liječničkog zbora Marcel Marjanović Kavanagh.

Na sastanku nisu bili predstavnici Ministarstva zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara