Sastanak predstavnika sindikata i ministarstva poljoprivrede

U ORGANIZACIJI Vladina Ureda za socijalno partnerstvo održan je danas sastanak predstavnika sindikata i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva o privatizaciji PIKova i raspolaganju poljoprivraednim zemljištem u vlasništvu RH, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

U razgovoru je analizirana situacija u konsolidiranim društvima pri čemu je cijeli proces u tri društva za koja su raspisani natječaji ocijenjen uspješnim, kao i situacija u PIK Vrbovcu za koji se očekuje što brža provedba privatizacije.

Za sve eventualne nesporazume između Uprave i predstavnika sindikata, a vezano uz poštivanje odredaba kolektivnog ugovora, zadužen je Ured za socijalno partnerstvo.

Za IPK Osijek i VUPIK dogovoreni su sastanci u što skorije vrijeme kako bi se pristupilo definiranju odgovora na još uvijek otvorena pitanja. Kod IPK Osijeka vode se što konkretniji razgovori sa svim zainteresiranim stranama, a kod VUPIK-a je nužan sastanak sa Slavonsko-baranjskim sindikatom, jer tužba tog sindikata onemogućuje pokretanje postupka privatizacije.

Obveze uprava poduzeća oko isplate plaća i dugovanja radnicima su jasne i precizirane kolektivnim ugovorima.

Razgovaralo se i o poljoprivrednim zemljištima, ali je zaključeno da se o tome trebaju voditi razgovori na temelju konkretnog problema kada se on pojavi kako bi se i pristupilo njegovu rješavanju. Ministarstvo poljoprivrede provodi postojeće zakone i pravilnike te provedba Zakona o poljoprivrednom zemljištu nije upitna kao i uloga ministarstva u tome, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

U razgovorima su sudjelovali ministar Božidar Pankretić te predstavnici Sindikata PPDIV, Udruge radničkih sindikata, Hrvatske udruge sindikata kao i Hrvatskog fonda za privatizaciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara