SASTANAK PREMIJERA BIH I CRNE GORE U PODGORICI

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine koje je predvodio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić u petak poslijepodne sastalo se u Podgorici s predsjednikom crnogorske Vlade Milom Đukanovićem, objavljeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Terzić je prigodom susreta s Đukanovićem pozvao na jače regionalno povezivanje ali i istaknuo da je Europska unija konačni cilj Bosne i Hercegovine.

"Vlasti u BiH opredjeljene su za pristupanje europskim integracijama, a na putu koji vodi k Europskoj uniji potrebno je uvodenje europskih standarda u sva područja života", rekao je Terzić i dodao da postoji više ekonomskih razloga zbog kojih se BiH mora okrenuti uvodenju europskih standarda.

Terzić je ukazao i na potrebu vece suradnje i koordiniranja aktivnosti u nastupu prema EU na predstojecem summitu u Solunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o stabilnosti u regiji, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je ukazao na problem Kosova koji je, kako je rekao, 'najkritičnija točka'. Đukanović smatra da u regiji nema drugih ozbiljnijih neriješenih pitanja te da je daytonska BiH stabilnija nego što mnogi to misle.

Premijeri BiH i Crne Gore pozvali su na ukidanje carinskih zapreka kao i na uvođenje bezviznog režima. Ukazano je i na potrebu predstavljanja zajedničkih projekata prema međunarodnoj zajednici iz područja infarstrukture i energetike.

Tijekom dana bosanskohercegovačko izaslanstvo, u kojemu su bili i ministar sigurnosti Bariša Colak te ministar komunikacija i prometa Branko Dokić susrela se u Podgorici i s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovicem.

(Hina) zkre br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara