Sastanak u Hrvatskoj Kostajnici: Prilika za upoznavanje

ČLANOVI Predsjedništva Bosne i Hercegovine očekuju kako će njihov predstojeći susret s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem najavljen za 9. prosinca biti prije svega prilika za međusobno upoznavanje, no razmatranje ukupnog stanja u odnosima između dviju zemalja neće izostati, izjavio je u srijedu u Sarajevu glasnogovornik Predsjedništva BiH Boris Kujundžić.

Objašnjavajući kako su trojica članova bosanskohercegovačkog državnog vrha usvojila platformu za sastanak s predsjednikom Mesićem u Hrvatskoj Kostajnici, Kujundžić je podsjetio kako su odnosi s Hrvatskom od posebne važnosti za BiH pa se stoga očekuje da i ovaj susret dade doprinos poboljšanju uzajamne suradnje.

Kostajnica je izabrana kao mjesto susreta jer je ocijenjeno kako je uzajamnu suradnju iznimno važno razvijati upravo u pograničnom području.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz bilateralne odnose, predsjednici dviju država razmatrat će i stanje regionalne suradnje ali i globalna pitanja što je od posebnog značenja jer članovi Predsjedništva BiH nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom putuju u New York u posjet sjedištu Ujedinjenih naroda gdje ih je pozvao glavni tajnik Kofi Annan.

Idućeg tjedna Vijeću sigurnosti UN bit će predstavljeno konačno izvješće o misiji UN u BiH koja će biti okončana s posljednjim danom ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara