Sastanak u Rimu o holokaustu

U talijanskom ministarstvu vanjskih poslova u Rimu u četvrtak je završio četverodnevni sastanak posebne radne grupe za međunarodnu suradnju na području proučavanja, edukacije i sjećanje na holokaust (Task Force for International Cooperation on Holocaust, education, remembrance and research). L

Na sastanku je sudjelovalo i hrvatsko izaslanstvo u kojem su bile pomoćnica ministra kulture Branka Šulc, načelnica u ministarstvu znanosti i obrazovanja Nada Jakir te ravnateljica Memorijalnog muzeja Jasenovac Nataša Jovičić. Sudionike skupa primio je i papa Ivan Pavao II.

Prema riječima hrvatskih predstavnica, na sastanku se s velikim zanimanjem i pohvalama pratilo što se čini u Hrvatskoj na istraživanju holokausta, a sudionici su se posebno zanimali i za načine na koje se provodi edukacija o holokaustu koja ujedno služi i kao upozorenje odnosno prevencija sličnih zlodjela nad narodima i promiče svijest o potrebi zaštite ljudskih prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o pažnji koju posvećuje vlada Ive Sanadera spomenu na žrtve u Jasenovcu primljene su unutar radne skupine s velikom pažnjom. Slijedeći bi se sastanak radne grupe mogao održati u Hrvatskoj.

(Hina) xst ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara