Sastanak Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama i islamske zajednice

NA DANAŠNJEM sastanku Komisije za odnose s vjerskim zajednicama hrvatske Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj obje su strane izrazile pozitivno mišljenje o unaprjeđenju odnosa između države i Islamske zajednice.

Uvodno su govorili predsjednika Komisije za odnose s vjerskim zajednicama ministra Bože Biškupića i predsjednika Mešihata Islamske zajednice Ševka ef. Omerbašića, koji je izrazio zadovoljstvo dvogodišnjom primjenom Ugovora o pravnom položaju vjerskih zajednica.

Kako je priopćio tajnik vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama Franjo Dubrović razgovaralo se i o dušobrižništvu u vojsci i policiji, te vjeronauku u osnovnim i srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Omerbašić je vladinu komisiju izvijestio o obnovi triju srušenih objekta u Vinkovcima, Dubrovniku i Slavonskom Brodu te o kupnji građevinskog zemljišta u Osijeku.

Za daljnje unaprjeđenje odnosa i rješavanje konkretnih zahtjeva i problema, kako je priopćeno, zadužena su radna tijela te je dogovoreno da će se komisije sastajati prema potrebi.

Uz članove komisije, sastanku su bili nazočni i ministar obrane Berislav Rončević, ministar financija Ivan Šuker te supredsjedatelji mješovitih povjerenstava i komisija.

Iz Mešihata Islamske zajednice na sastanku su bili i Mirsad Srebreniković, Aziz ef. Hasanović i Osman Muftić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara