Satnik kojeg je pokupila pijana vozačica: Oprostio sam joj, nije to namjerno učinila

Satnik kojeg je pokupila pijana vozačica: Oprostio sam joj, nije to namjerno učinila

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

U ZAGREBU prije nekoliko dana teško je stradao 43-godišnji satnik Marko Pavković na kojeg je naletjela  vozačica u alkoholiziranom stanju. Naime, satnik Pavković se nedavno vratio iz misije u Afganistanu. Zbog naleta pijane vozačice Pavković je zadobio izuzetno teške ozljede pa su mu liječnici morali amputirati obje noge ispod koljena!

Satniku se na cesti pokvario automobil te se 45-godišnja profesorica Bernardina Petrović, docentica na katedri za standardni hrvatski jezik na studiju kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pri velikoj brzini zabila u Pavkovića i prikliještila ga između dva vozila te mu tako zdrobila noge. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi ga izvukli, a život mu je spašen samo zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći.

Danas se satnik nalazi na Odjelu za kirurgiju KBC-a Zagreb. "Dobro sam, sretan sam što nisam nepokretan, što neću nikomu pasti na teret", kazao je Pavković za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam joj sve oprostio"

"Začuo sam udarac i vidio kako se lim drugog automobila gužva na mojim nogama dok mi je tijelo presijecala neopisiva bol, vrućina i trnci, a netom prije no što sam izgubio svijest, ugledao sam i obrise vozača u automobilu koji me gnječio", prepričava Pavković svoju tragediju.

Satnik vozačici ništa ne zamjera, jer, kaže, tko zna s kakvim se problemima sada suočava, što proživljava. "Sigurno joj nije lako! Ja sam njoj u svom srcu sve oprostio, nije ona to namjerno učinila, a čuo sam i da me pokušala posjetiti u bolnici, no da je nisu pustili k meni, pa joj se ovim putem ispričavam jer nisam ni znao da je tu", rekao je Pavković i profesorici Bernardini Petrović poručio da bi je volio vidjeti i upoznati.

Liječnici su mu kazali da će se s protezama moći kretati te se "nada da će dobiti priliku mladim vojnicima prenijeti svoja vojna iskustva, ali i da će država za njega pronaći neko mjesto, neki posao na kojem može biti koristan. Ne želi se zatvoriti u kuću jer ima još planova i neostvarenih želja. Sada su mu, kaže, najvažnije na svijetu njegove kćeri 8-godišnja Inya i 16-godišnja Kim koje mu često dolaze u posjet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara