Saudijci Abasu potvrdili podršku

ŠEF PLO-a Mahmud Abas je u ponedjeljak u Rijadu, drugoj etapi njegove turneje u Zaljevu, primio uvjeravanja saudijskih vlasti o njihovoj stalnoj podršci Palestincima.

Saudijski čelnici su "naglasili njihovu stalnu podršku stajalištu Palestinaca u naporima palestinske uprave s ciljem jačanja nacionalnog jedinstva prije izbora", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat, koji prati Abasa.

U Abasovoj pratnji je i premijer Ahmad Korei, favorit za izbore 9. siječnja, kada će se izabrati nasljednik Jasera Arafata na čelu palestinske samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posjet palestinskog izaslanstva usmjeren je na "konzultacije s čelnicima kraljevstva o arapskim i međunarodnim kontaktima koji bi olakšali organizaciju izbora i prekinuli izraelske napade", dodao je Šaat.

Abas je razgovarao s princem nasljednikom Abdulahom o "razvojima događaja na palestinskim područjima" i spomenuo "patnje palestinskog naroda zbog ubojstava i uništenja njihovih domova" koje provodi Izrael, prenosi službena saudijska agencija Spa.

"Oni su naglasili potrebu pravednog i trajnog rješenja koje bi Palestincima omogućilo uspostavu neovisne države kojoj bi istočni Jeruzalem bio glavni grad", precizira Spa.

Kralj Fahd je Abasu potvrdio podršku kraljevstva u pogledu "legitimnih prava Palestinaca da osnuju svoju državu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara