Saudijska policija ubila pet militanata nakon opsade zgrade

SAUDIJSKE snage sigurnosti u ponedjeljak su ubile pet osoba za koje se vjeruje da su militanti povezani s alQaidinim napadom na rafineriju nafte prošlog tjedna, izvijestila je policija.

Do sukoba i pucnjave je došlo u zoru nakon što su snage sigurnosti opkolile skupinu muškaraca koja se krila u jednoj zgradi u bogatoj četvrti al-Hamra u istočnom dijelu Rijada gdje su smještene kuće imućnijih Saudijaca, a ondje žive zapadnjački diplomati i zapadnjaci zaposleni u drugim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pucnjava je trajala oko dva sata, a poginuli su svi naoružani militanti koji su se nalazili unutar zgrade. Vjeruje se da ih je bilo oko pet, izvijestila je policija.

Pokušaj napada u petak na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji, koje se smatra najvećim na svijetu, prvi je izravni napad na saudijske energetske resurse otkad je al-Qaida tijekom 2003. izvela niz napada s ciljem potkopavanja vlasti u toj moćnoj monarhiji.

Riječ je također o prvom većem napadu militanata od samoubilačkih napada na saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova u Rijadu u prosincu 2004.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara