Savez studenata protiv studentskog prosvjeda

SAVEZ studenata Hrvatske (SSH) pozvao je večeras studente da se ne odazovu pozivu na prosvjed na dan predizborne šutnje, u subotu, 22. studenoga, jer ga smatra neprihvatljivim pokušajem političkog iskorištavanja studenata.

U priopćenju se ocjenjuje da je poziv na prosvjed politički insceniran potez koji iskorištava i studente bivšeg Veleučilišta u Splitu i one studente kojima nije vraćena preplaćena razlika školarina. SSH tvrdi da se opet pokušava obmanuti studente, onemogućiti konačno rješavanje problema i stvoriti nove. SSH je pozvao studente da iziđu na izbore i glasuju za, kako navode, onu političku opciju koja će im omogućiti bolji život i lakše i ugodnije studiranje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv za subotnji prosvjed uputio je Štrajkaški odbor studenata bivšeg splitskog veleučilišta, a zagrebački Studentski zbor najavio je da će se pridružiti tom prosvjedu ako Vlada do sutra u 12 sati ne počne vraćati preplaćenu razliku školarina.

Odlukom Vlade u lipnju su studentske školarine povećane za 60 posto, ali je Vlada u rujnu tu odluku povukla i obećala studentima da će im vratiti razliku preplaćenih školarina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara