Savjet Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara o petogodišnjem planu obnove

SAVJET Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara danas je predstavio radnu verziju plana obnove i razvoja Vukovara za razdoblje 2004. do kraja 2008., koju je radilo više od 50 stručnjaka.

Radnu verziju plana na 70-ak stranica prihvatile su gradske vlasti, a kad ga prihvati Upravni odbor Fonda, trebala bi ga na sjednici 30. listopada prihvatiti i Vlada.

"Nakon objedinjenja svih prispjelih prijedloga, kojih je u travnju bilo 194, više od 50 stručnjaka izradilo je plan obnove i razvoja Vukovara za sljedećih pet godina. Budući da se za svaki projekt tek treba prikupiti projektna dokumentacija i raspisati javni natječaj, ni otprilike se ne može procijeniti koliko je novca potrebno za njegovu provedbu", istaknula je predsjednica Fonda Dijana Galić.

Dodala je kako se planira najviše raditi u gospodarstvu i infrastrukturi. Predviđaju se povoljni zajmovi, posebne povlastice i poticaji te nepovratne potpore za proizvodne projekte. Znatnija se ulaganja očekuju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, turizmu, športu i rekreaciji te uređenju grada kako bi se poboljšao život građana Vukovara. Sav posao u obnovi i revitalizaciji grada Vukovara, po tome planu, treba završiti potkraj 2008.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara