Savjet za nacionalne manjine dodijelio novac za programe manjina u medijima

Vladin Savjet za nacionalne manjine na današnjoj je sjednici prihvatio prijedlog rasporeda sredstava koja su krajem lipnja osigurana za Program stvaranja pretpostavki za ostvarivanje kulturne autonomije nacionalnih manjina, priopćeno je danas iz hrvatske Vlade.

Pod predsjedanjem Aleksandra Tolnauera, Savjet je jednokratno dodijelio 120.000 kuna Radio Daruvaru za program na češkom i srpskom jeziku, Hrvatskoj televiziji 370.000 kuna za program na jezicima manjina te za edukaciju novinara koji prate navedeni program.

Čakovečkoj televiziji dodijeljeno je 240.000 kuna za program romske nacionalne manjine, Radio Dunavu za program na srpskom jeziku 100.000 kuna te Varaždinskoj županiji za stvaranje pretpostavki za romsku kulturnu autonomiju 120.000 kuna.

Savjet je prihvatio i prijedlog rasporeda sredstava iz tekuće rezerve, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sjednici je predstavljena informacija o Odluci o privremenom financiranju programa vijeća i predstavnika nacionalnih manjina te su razmotreni zahtjevi i zamolbe udruga i ustanova nacionalnih manjina vezane uz njihov rad.

Za siječanj je najavljena tematska sjednica Savjeta za nacionalne manjine na kojoj će biti analizirani izbori za predstavnike vijeća nacionalnih manjina, održani u svibnju ove godine, te će se razmotriti okolnosti održavanja izbora u veljači.

Predsjednik Savjeta Tolnauer uputio je čestitku novoizabranim manjinskim zastupnicima u Hrvatskom saboru te im zaželio dobrodošlicu u Savjet za nacionalne manjine, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/tr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara