SC bez obzira na vandalizam nastavlja dosadašnje programe

"Primili smo poruku, ali nećemo odustati od dosadašnjih programa", rekao je voditelj Programa kulture Mladen Martić, komentirajući nedavni rušilački nasrtaj na Studentski centar (SC), kada je najviše stradao MM centar SCa u kojem se dijelom odvijao "Queer festival".

Današnja konferencija za novinare u MM-u počela je snimkom demoliranih prostorija SC-a, na kojima je šteta veća od pola milijuna kuna. Zagrebačka policija je izvještavala da je za divljački pohod od 1. svibnja osumnjičen 23-godišnji mladić.

Niti sedam dana nakon događaja još nismo dobili odgovore koji bi ukazivali na prave počinitelje, istaknuo je Martić. On smatra da nije samo jedna osoba u toj mjeri mogla uništiti objekte, te da je policija među skinheadsima, koji su se spominjali kao osumnjičeni, već mogla otkriti krivce.

Izrazio je sumnju što su objekti i inventar uništavani selektivno, te što se napad dogodio po danjem svjetlu, u vrijeme kada SC nadgleda samo jedan čuvar.

Prije nas slične su napade zbog programa imali klubovi "Močvara" i "Mama", rekao je Martić, ponovivši da će bez obzira na sve SC nastaviti suradnju "s urbanom, otvorenom, alternativnom i propitivačkom kulturom" i da neće cenzurirati programe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj MM centra Ivan Paić rekao je da će se program lako obnoviti, jer nije uništena vitalna aparatura, te će nastaviti 27-godišnju tradiciju predstavljanja multimedijalne umjetnosti.

U SC-u se sada odvija proljetni Sajam knjiga, u MM-centru će se idući vikend održati dio programa Festivala znanosti, a u kinu SC-a uskoro će na programu biti izbor 10 najboljih bosanskih filmova u posljednjih 50 godina.

Najavljeno je i da bi se za tridesetak dana u prostoru iznad kina SC trebao otvoriti moderan prostor u kojem bi djelovao internet kafić te se priređivali klupski programi i radionice.

(Hina) ag az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara