Scala će otvoriti sezonu 2003./2004. Rossinijevom operom

OPERA Gioachina Rossinija "Mojsije i faraon", pod ravnanjem neizbježnog Riccarda Mutija, glazbenog direktora milanskog opernog kazališta, otvorit će 7. prosinca sezonu 2003/04. u Scali.

Predstave će se sljedeće sezone održavati u suvremenom kazalištu Arcimboldi u predgrađu Milana, jer još traju radovi na obnovi povijesnog Piermarinijeva kazališta u središtu grada, objavila je uprava Scale.

Prema projektu obnove Scale u kojemu je sudjelovao švicarski arhitekt Mario Botta, predviđa se dogradnja nekoliko dvorana i kompletna obnova pozornice.

U očekivanju povratka u svoje prostorije, Scala će sezonu 2003/04. otvoriti u kazalištu Arcimboldi s "Mojsijem i faraonom, ili prijelazom preko Crvenog mora", Rossinijevom operom u izvornoj inačici koja je nastala u Parizu 1827., s režijom Luce Ronconija i originalnim kostimima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju programa opere Scala, direktor Carlo Fontana je govorio o svom neslaganju s Mutijem, o čemu je opširno izvještavao talijanski tisak.

Prema pisanju lista "La Repubblica", ova su se dvojica zakačila oko izbora programa. Dok Fontana želi promicati popularna djela kako bi napunio dvorane, Muti daje prednost rjeđim i manje posjećenim operama.

(Hina) vrad bcav

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara