SCG: Generali koje traži Haški sud bit će uhićeni do 27. siječnja

SCG: Generali koje traži Haški sud bit će uhićeni do 27. siječnja
TROJICA srpskih generala vojske i policije koje traži Haški sud bit će uhićeni do 27. siječnja, ako se sami ne predaju, piše beogradski dnevnik Danas.

Prema izvorima iz krugova bliskih srbijanskoj vladi, uskraćivanje američke pomoći Srbiji od deset milijuna dolara posljedica je dogovora dviju vlada.

Namjera je, navodi sugovornik Danasa, da se javnost u Srbiji pripremi za uhićenje i izručenje generala jer je "Srbija stavljena pred gotov čin i ne smije nastaviti putem kojim je išao Milošević - izolacijom", piše Danas u broju od srijede, kako u utorak navečer prenose beogradski elektronski mediji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar za kapitalne investicije u vladi Srbije Velimir Ilić izjavio je danas kako očekuje da će problem suradnje s Haškim sudom biti riješen do kraja siječnja. "Tražio sam da se održi posebna sjednica vlade posvećena suradnji s Hagom, s koje je potrebno izići sa zajedničkim stajalištem o Haagu i djelomičnim sankcijama SAD-a", rekao je Ilić novinarima.

Ilić je dodao da ne zna jesu li u tijeku pregovori o dobrovoljnoj predaji četvorice haških optuženika: "Bilo je pregovora, ali sada ne znam kakva je situacija". Na pitanje novinara tko je u pregovaračkom timu, Ilić je kazao da su za to najodgovorniji kabinet premijera i kabinet predsjednika Srbije.

Beogradski radio B92 podsjeća u utorak da je Okružni sud u Beogradu još krajem listopada policiji dao nalog za prisilno privođenje vojnih generala Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića, te policijskih Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića. Optužnicu je primio samo Sreten Lukić, a Vlastimir Đorđević je u inozemstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara