SCG I BUGARSKA U UTORAK POTPISUJU MEMORANDUM O SURADNJI

Ministar vanjskih poslova Bugarske Solomon Pasi u utorak dolazi u dvodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori, prilikom kojega će s predstavnicima državne zajednice potpisati Memorandum o euroatlanskoj suradnji dviju zemalja, što će biti prvi dokument o suradnji na planu euroatlanskih integracija koji će SCG potpisati s nekom od članica NATOa.

Bugarski ministar vanjskih poslova, u okviru svog dvodnevnog posjeta, boravit će u Beogradu, Prištini i Podgorici, gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima državne zajednice SCG, Srbije, Crne Gore i Kosova, a povodom 125. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Bugarske, ministar će održati i predavanje u Diplomatskoj akademiji u Beogradu. U Beograd će stići iz službenog posjeta Skoplju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U intervjuu agenciji Beta, uoči svog posjeta SCG, bugarski ministar vanjskih poslova je rekao da će Bugarska "pružiti SCG i Makedoniji svu pomoć u cilju uspješnog završetka njihovog započetog procesa pridruživanja EU" te će s obje zemlje, na osnovu dogovora s Europskom unijom, "očuvati bezvizni režim do posljednjeg mogućeg trenutka, do neposrednog uključenja Bugarske u EU 2007.godine".

(Hina) xttag ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara