SCG: Još 14 optuženih za zločin na Ovčari pred sudom u Beogradu

SPECIJALNI tužitelj za ratne zločine u Beogradu podići će do kraja lipnja optužnice protiv još 14 osoba za ratni zločin nad hrvatskim zarobljenicima na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, najavili su u srijedu u Den Haagu predstavnici beogradskog Okružnog suda, a prenosi u četvrtak dnevnik "Danas".

Na konferenciji za novinare u Den Haagu predstavnica Specijalnog suda za ratne zločine Sonja Prostran precizirala je da je 11 osumnjičenih, od 14 protiv koliko se vodi istraga, već u pritvoru, prenosi list.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak protiv 14-oro trebao bi, naglasila je predstavnica Specijalnog suda, biti objedinjen s već započetim suđenjem protiv šestorice optuženih za zločin na Ovčari, kojima se suđenje u Specijalnom sudu za ratne zločine nastavlja 21. lipnja ove godine.

Skupina sudaca i tužitelja za ratne zločine iz beogradskog Okružnog suda ovog tjedna se nalaze u radnom posjetu Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu, gdje su se sastali i s predsjednikom tog suda Theodorom Meronom i glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara