SCG: Najavljena modernizacija graničnog prijelaza Batrovci

Ove će godine započeti modernizacija koja podrazumijeva rekonstruiranje i proširenje graničnog prijelaza Batrovci prema Hrvatskoj kako bi se ubrzao putnički i teretni promet, najavljeno je u petak tijekom posjete ministra za kapitalne investicije Srbije Velimira Ilića, koji je zajedno sa srpskim ministrom za dijasporu Vojislav Vukčevićem i veleposlanikom Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori Tončijem Stančićićem obišao taj granični prijelaz.

"Projektom je predviđeno deset ulaza, osam za automobile, dva za autobuse i potpuno odvojeni kamionski terminal. Taj projekt će u prvoj fazi koštati oko deset milijuna eura, a ukupna će vrijednost radova biti tri puta veća ", rekao je Ilić.

Po riječima hrvatskog veleposlanika Tončija Staničića, hrvatska će strana proširiti 25 kilometara puta od Županje do granice sa Srbijom, jer ta dionica puta usporava promet.

Rečeno je i da je neophodno potpisati Sporazum o fitosanitarnoj kontroli između dvije zemlje i uključiti sve nadležne službe u organiziranju učinkovitog i bržeg protoka roba i usluga.

Iz Europske unije stigle su ozbiljne kritike zbog sporog prometa na graničnim prelazima prema Srbiji, uz upozorenje da se više neće tolerirati uska grla.

(Hina) xtman ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara