SCG: Predstavnici Srba iz Hrvatske pozitivno ocijenili politku Hrvatske vlade

PREDSTAVNICI  Srba iz Hrvatske ocijenili su u razgovorima u srijedu u Novom Sadu da se hrvatska Vlada do sada pridržavala sporazuma koji je vladajuća Hrvatska demokratska zajednica potpisala sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom, prenosi u četvrtak vojvođanski tisak.

"Sanader vodi proeuropsku politiku, on je moderan političar koji razumije da bez rješenja problema srpskog pitanja za Hrvatsku nema puta u Europsku uniju", izjavio je za vojvođanski "Građanski list" predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Vojislav Stanimirović, koji je s pomoćnikom hrvatskog ministra turizma i gospodarstva Stankom Janićem u srijedu posjetio Skupštinu Vojvodine.

Predstavnici Srba iz Hrvatske izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim tempom obnove u ratu porušenih kuća i konstatirali kako se taj proces ostvaruje sukladno predviđenim aktivnostima iz sporazuma SDSS-a s HDZ-om.

Upitan kojeg kandidata na predsjedničkim izborima u Srbiji podupiru, Vojislav Stanimirović je odbio izravno odgovoriti je li to radikal Tomislav Nikolić ili demokrata Boris Tadić, ali je dodao kako opcija koja "zagovara ponovno mijenjanje granica ne bi ovog trenutka dovela Srbiju na dobar put".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanimirović i Janić, kako prenosi "Građanski list", sudjelovali su u konferenciji "Pozitivni propisi i moguća pravna rješenja koja nudi Vlada Hrvatske izbjeglicama, hrvatskim državljanima, koji borave u Srbiji i Vojvodini".

Tijekom jučerašnjeg dana čelnici vojvođanske vlade bili su domaćini i izaslanstvu Osječko-baranjske županije, s kojima su razgovarali o unapređenju suradnje u oblasti gospodarstva, poljoprivrede i visokoškolskog obrazovanja.

(Hina) xjsta ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara