SCG: STANIMIROVIĆEVA PODRŠKA PREDSJEDNIČKOM KANDIDATU BORISU TADIĆU

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) iz Hrvatske Vojislav Stanimirović podržao je u utorak u Beogradu predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji 27. lipnja, jer njegovom pobjedom "Srbija ima velike šanse da počne pregovore o ulasku u EU, poput Hrvatske, te da na demokratskim standardima počne rješavati probleme Srba u Hrvatskoj".

Stanimirović je s Tadićem razgovarao o važnosti bržeg rješavanja problema Srba u Hrvatskoj i problema Srba izbjeglih iz Hrvatske, što je - kako je izjavio Tadić - "nezaobilazno pitanje" i u predsjedničkoj kampanji.

"I Hrvatska, i Bosna i Hercegovina, i Srbija i Crna Gora moraju podizati razinu zaštite ljudskih prava i prava etničkih zajednica do maksimuma. Ako tražimo prava za sunarodnjake, moramo to osigurati i našim etničkim zajednicama i doživljavati ih kao mostove za međudržavnu suradnju", kazao je Tadić, te dodao da je "status Hrvatske kao kandidata za EU za poštovanje, ali se mora kritički promatrati povratak izbjeglih i rješavanje drugih problema", te je spreman - kao predsjednik Srbije - razgovarati s hrvatskim dužnosnicima o statusu Srba u Hrvatskoj.

(Hina) xttag ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara