SCHAEUBLE: U BIH SUGLASNOST ZA PRISTUPANJE EU

Zastupnik njemačkog Bundestaga i visoki dužnosnik CDUa Wolfgang Schaeuble rekao je u subotu, završavajući posjet Bosni i Hercegovini, kako u toj zemlji postoji suglasnost za pristupanje Europskoj uniji što je ocijenio najznačajnijim njezinim 'kapitalom'. L

"Ta načelna suglasnost je najveći kapital ove zemlje koji će pomoći u rješavanju problema na odgovarajući način", izjavio na konferenciji za novinare u Sarajevu Schaeuble. Schaeuble je izrazio zadovoljstvo napretkom postignutim u Bosni i Hercegovini najavljujući i dalje potporu Europe i Njemačke oko čega, rekao je, postoji načelna suglasnost. Schaeuble, koji je u vrijeme kancelara Helmuta Kohla bio predsjednik CDU-a, rekao je kako Europa mora nadvladati sadašnje dvojbe o daljem proširenju Europske unije.

"Ukoliko Europa samu sebe želi ozbiljno shvatiti, onda mora biti u stanju na cijelom svom teritoriju stvoriti mir i stabilnost. Stoga, pitanje hoće li na teritoriju zapadnog Balkana dugoročno biti nadvladan ratni sukob i problemi istodobno predstavlja i pitanje vjerodostojnosti same Europe", rekao je Wolfgang Schaeuble.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schaeuble se jučer u Sarajevu susreo s članom BiH Predsjedništva dr. Draganom Čovićem i državnim premijerom Adnanom Terzićem te čelnicima oba doma državnog Parlamenta.

(Hina) xzkre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara