Schroeder: Hrvatska jednaka Bugarskoj i Rumunjskoj

Schroeder: Hrvatska jednaka Bugarskoj i Rumunjskoj
AKO SE razmotre politički aspekti i gospodarska ostvarenja, Hrvatsku ne bi trebalo razlikovati od Bugarske i Rumunjske, izjavio je u četvrtak njemački kancelar Gerhard Schroeder u "Dnevniku plus" HTV-a, odgvarajući na pitanje o mogućnosti pristupanja Hrvatske EU 2007. godine.

"Hrvatska se na pozitivan način približava Europskoj Uniji. Radi se o najstabilnijoj zemlji u regiji, a ostvaranja ove hrvatske Vlade potpuno su pozitivna. Uložen je veliki napor i rezultati se vide", rekao je njemački kancelar. "Hrvatska treba EU, ali i EU treba Hrvatsku", naglasio je Schroeder.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje o nizozemskoj i britanskoj blokadi ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zbog slučaja Gotovina, Schroeder je rekao da s tim dvjema zemljama treba razgovarati prijateljski. "Treba ih uvjeriti da je u suradnji postignut veliki napredak te da je mnogo toga učinjeno. Mislim da je trud hrvatske Vlade očit", kazao je njemački kancelar. "Na koncu, Haagu se može izručiti samo onoga koga se može uhititi", dodao je Schroeder.

Schroeder je u četvrtak boravio u radnom posjetu Zagrebu, kao prvi kancelar u bilateralnom posjetu otkako je hrvatske državne neovisnosti. Sastao se s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, premijerom Ivicom Račanom i sudjelovao u otvaranju njemačko-hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara