Schroeder i Chirac dali podršku za uspostavu mira na Kosovu

PREDSJEDNIK državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izjavio je u petak da je važno zaustaviti etničko čišćenje na Kosovu i da su mu francuski predsjednik Jacques Chirac i njemački kancelar Gerhard Schroeder, s kojima je razgovarao telefonski, dali punu potporu u zahtjevu da se što prije uspostavi mir i zaštite kosovski Srbi.

Predsjednik Marović je novinarima, nakon sjednice Vijeća ministara državne zajednice, kazao da je u stalnom kontaktu s međunarodnim dužnosnicima te da su diplomatske aktivnosti međunarodne zajednice vrlo brojne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sad se borimo za svaki čas koji je pred nama. Njemački predsjednik Schroeder kazao mi je da će Njemačka inzistirati na hitnom uspostavljanju reda i mira i efikasnijem djelovanju KFOR-a, kako bi se što prije stvorili preduvjeti za dijalog, koji je jedini mogući način za traženje rješenja", kazao je Marović.

U razgovoru s francuskim predsjednikom Chiracom i njemačkim kancelarom Schroederom on je izrazio duboko žaljenje zbog incidenata u Srbiji, koji je i u zemlji osudila demokratska javnost.

"Obavijestio sam ih da je država već odobrila sredstva za obnovu oštećenih džamija u Nišu i Beogradu", kazao je predsjednik državne zajednice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara