SCHROEDER I MUSSA OTVORILI FRANKFURTSKI SAJAM KNJIGE

Njemački kancelar Gerhard Schroeder i glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa otvorili su u utorak 56. Godišnji Frankfurtski sajam knjige.

Njemački kancelar Schroeder i Amr Mussa su u svojim govorima na svečanom otvorenju istaknuli važnost ovakvih događaja za promicanje dijaloga kultura zapadnog i arapskog svijeta. Na ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu knjige posebna je pozornost usmjerena na arapsku književnost, a 22 zemlje Arapske lige, posebni su gosti sajma.

U svom je govoru kancelar Schroeder kritizirao one koji na arapski svijet gledaju s predrasudama i istaknuo nazočnost izdavača i autora iz arapskih zemalja kao priliku da se to ispravi.

"Oni koji polaze od pogrešnih pretpostavki trebaju biti spremni promijeniti svoja gledišta", rekao je Schroeder. "To je jedini način da se potakne razumijevanje između različitih kultura, a nema boljeg mjesta za to nego što je Frankfurtski sajam knjige".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će ovogodišnjim Frankfurtskim sajmom dominirati i politička rasprava, a i kancelar Schroeder se govoreći na otvaranju dotaknuo nekih "vrućih" spomenuvši stanje i u Iraku i u Izraelu, a kako bi sve proteklo bez problema poduzete su i posebne sigurnosne mjere opreza.

Nakon svečanog otvorenja u utorak, sajam se za javnost otvara u srijedu 6. listopada i trajat će do 10. listopada. Sajam će od 6. do 8. listopada biti otvoren samo za distributere i izdavače a za širu javnost 9. i 10. listopada.

(Hina) xakoz ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara