SCHROEDER I PUTIN UGLAVNOM SLOŽNI OKO IRAKA

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je nakon sastanka s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom da su Rusija, Njemačka i Francuska uglavnom složne oko načina rješavanja iračke krize.

Rusija je ´gotovo u potpunosti suglasna´ s Francuskom i Njemačkom o načinima rješavanja iračke krize, te će s tim zemljama unutar UN-a usko surađivati, rekao je Putin. Ocijenio je da većina zemalja članica Vijeća sigurnosti u ovom trenutku slično razmišlja, primjećujući da i Kina ima slično stajalište.

´Želimo zajednički osigurati da dođe do mirnog razoružanja´, rekao je nakon razgovora Schroeder.

Njemački kancelar i ruski predsjednik također su se složili da Irak mora u potunosti surađivati s inspektorima za oružje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin je rekao da ne vidi razloga da se u ovom trenutku pribjegne sili protiv Iraka.

´U ovom trenutku nema temelja za pribjegavanje sili´ u Iraku, rekao je ruski predsjednik. On je naglasio da ne bi trebalo nazivati antiamerikanizmom protivljenje ratu u Iraku.

´Nije točno´ nazivati protivljenje unilateralnoj akciji Sjedinjenih Država u Iraku ´antiamerikanizmom´. ´Sigurni smo da bi jednostrana vojna intervencija dovela do tisuća žrtava i eskalacije napetosti u regiji´, naglasio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara