Schroeder obećao pomoć razvoju Afrike

NJEMAČKA će podržati afričke napore da se na kontinentu razviju stabilne i demokratske države, izjavio je u ponedjeljak njemački kancelar Gerhard Schroeder u obraćanju izaslanicima sastanka Afričke unije u Adis Abebi.

"Odgovornost za razvoj Afrike nije samo moralna obaveza, već može imati i ekonomske i političke utjecaje", rekao je Schroeder pred 300 diplomata u etiopskom glavnom gradu.

Schroederov nastup na skupu Afričke unije prvi je dio njegove afričke turneje u sklopu koje će ovoga tjedna, osim Etiopije, posjetiti Keniju, Južnu Afriku i Ganu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemački kancelar tvrdi da Afrikanci moraju preuzeti odgovornost za razvoj svojih zemalja i kontinenta. "Želim naglasiti da Njemačka visoko cijeni nastojanje Afrikanaca da uzmu svoj razvoj u svoje ruke. Afrički način modernizacije mora početi u Africi", rekao je Schroeder.

Schroeder je također pozvao afričke vlade i Afričku uniju da ozbiljno prate razvoj jedni drugih u područjima upravljanja državom, razvoju demokracije i poštivanju ljudskih prava te da zajednički ispravljaju pogreške. Upozorio je na potrebu zaustavljanja siromaštva i sukoba. Sigurnost je temeljni kamen svakog razvoja, naglasio je Schroeder.

(Hina) dj sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara