Schroeder ponudio pomoć alžiru u potrazi za nestalim turistima

NJEMAČKI kancelar Gerhard Schroeder ponudio je alžirskom predjedniku Abdelazizu Boutefliki pomoć u potrazi za 31 europskim turistom, među kojima je 15 Nijemaca, koji su nestali u alžirskoj Sahari, piše njemački tjednik Der Spiegel u broju koji će izaći u ponedjeljak.

U pismu koje je u srijedu državni tajnik u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova Juergen Chrobog poslao predsjedniku Boutefliki, Schroeder nudi da Njemačka pošalje svoje stručnjake kao pomoć pri traženju turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glede hipoteze da su turiste oteli naoružani islamski ekstremisti ili krijumčari cigareta kako bi zahtijevali otkupninu, Njemačka se protivi mogućoj intervenciji alžirske vojske i pokušava uvjeriti Alžir da prihvati sudjelovanje njemačkih stručnjaka u političkom vođenju krize, pisao je Der Spiegel prošlog tjedna.

Petnaest Nijemaca, deset Austrijanaca, četiri Švicarca i po jedan Nizozemac i Šveđanin smatraju se nestalima u trokutu Ouargla - Djanet - Tamanrasset. Neki se nisu uopće oglasili nakon 19. veljače, ali je alžirski ministar unutarnjih poslova Yazid Zerhouni u petak izjavio kako "postoje naznake zbog kojih vjerujemo da su živi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara