SDA priredio prijam u povodu Ramazana i ulaska u Hrvatski sabor

STRANKA demokratske akcije (SDA) priredila je danas u prostorijama stranke u Zagrebu prijam u povodu završetka proslave ramazanskog Bajrama i ulaska predsjednika te stranke Šemse Tankovića u Hrvatski sabor, gdje će predstavljati albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku u slovensku nacionalnu manjinu.

"Ovo je za nas veliki događaj jer prvi put u neovisnoj Hrvatskoj i Bošnjak ulazi u Hrvatski sabor i prvi put postajemo parlamentarnom strankom. Mojim izborom u Sabor otvaraju se i nove šanse i mogućnosti za našu stranku i za nacionalne manjine koje ću predstavljati", izjavio je Šemso Tanković, predsjednik SDA u Hrvatskoj.

Istaknuo je da će se kao predstavnik stranke, a i cijela stranka, ponašati odgovorno, te dodao da su Bošnjaci državljani Republike Hrvatske koji žele stabilnu vladu koja će osigurati normalan razvoj svim građanima.

Zbog toga je, rekao je Šemso Tanković, najnormalnije da podržavamo Ivu Sanadera, predsjednika HDZ-a, i njegovu vladu. Moje izborno tijelo su Bošnjaci, oni su mi dali ovaj mandat, ali u Saboru ću predstavljati i predstavnike drugih nacionalnih manjina u Hrvatskoj - Albance, Slovence, Crnogorce i Makedonce.

Tanković je dodao kako dobro poznaje bošnjačke probleme, te da se priprema i za razgovore s predstavnicima nacionalnih manjina koje će zastupati u Saboru kako bi u parlamentu mogao na pravi način zastupati njihove interese.

Kao njihov predstavnik, moram poštovati i njihove zahtjeve, o čemu ću izvijestiti i gospodina Sanadera, izjavio je danas novinarima Šemso Tanković.

U ime SDA u BiH i kao izaslanik Doma naroda Tankoviću je na ulasku u Sabor čestitao jedan od utemeljitelja te stranke Osman Brka. On je također rekao kako očekuje bolju suradnju između Hrvatske i BiH, dodajući da je dosadašnja suradnja dviju država bila korektna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara