sdf i hpzs potpisali sporazum o suradnji na seoskim područjima

Srpski demokratski forum (SDF) i Hrvatski poljoprivredni zadružni savez (HPZS) potpisali su danas sporazum s ciljem da poticanjem poduzetništva, poljoprivrednog obiteljskog gospodarstva i zadrugarstva ojačaju suradnju na područjima lokalne samouprave u kojima djeluje SDF.

Kako je istaknuto u toj prigodi, SDF i HPZS potpisuju sporazum na neodređeno vrijeme i zajednički će surađivati u izobrazbi i poduci seoskog stanovništva u pokretanju posla, praćenju stanja na terenu te primjerenoj pomoći tim ljudima.

Predsjednik HPZS-a Željko Mataga naglasio je da Savez već 140 godina neprekidno pomaže seljacima u napretku poljoprivrede u Hrvatskoj te da je pokusni projekt u suradnji sa SDF-om i američkom dobrotvornom agencijom USAID-om već pokazao dobre rezultate u zapadnoj Slavoniji. Pozvao je državna tijela da podupru taj sporazum sa SDF-om koji će znatno pomoći u oživljavanju područja posebne državne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik SDF-a Veljko Đakula je rekao da se SDF do sada više bavio besplatnom pravnom pomoći i dobrotvornim radom, ali da su sada prešli na nov oblik rada. Prepoznali smo potrebe povratnika na područjima posebne državne skrbi i taj opustošeni prostor želimo oživjeti poljoprivrednom proizvodnjom, dodao je Đakula.

Današnjem potpisivanju nazočili su predstavnici ministarstava poljoprivrede i šumarstva te mora, turizma, prometa i razvitka te raznih domaćih i međunarodnih udruga.

(Hina) xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara