SDP, HNS, HSU i HSS danas sklapaju Narodnu koaliciju

SDP, HNS, HSU i HSS danas sklapaju Narodnu koaliciju

Foto: FaH

STRANKE okupljene u Narodnu koaliciju danas će staviti potpise na predizborni sporazum o zajedničkom izlasku na prijevremene parlamentarne izbore u rujnu.

Točno u podne SDP, HNS, HSU i HSS sklopit će Narodnu koaliciju. SDP i HNS izgladili su nesuglasice kojih je navodno bilo i unutar samih narodnjaka. Da je sve dogovoreno, potvrđeno je iz SDP-a nakon sjednice Predsjedništva u četvrtak. Predsjedništvo je verificiralo dogovor s HNS-om oko mjesta na listama i podijelilo zadatke za pripremu izbora. Iako se prvo spominjao Čakovec kao mjesto potpisivanja Narodne koalicije koja kreće u osvajanje vlasti nakon neuspjeha eksperimenta u obliku Vlade HDZ-a i Mosta, odluka je pala da 4 stranke dogovor potvrde u Zaboku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Krapinsko-zagorskoj županiji župan je iz redova SDP-a, dožupan je HNS-ovac, a predsjednica županijske skupštine dolazi iz HSS-a. Stranke vjeruju u uspjeh. Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a kratko poručuje

"Ja sam optimist". "Riječ je o narodnim strankama u narodnoj koaliciji", rekao je Davor Bernardić jedan od potpredsjednika SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara