SDP o objavljenim izbornim listama: To je sve neslužbeno, bit će još promjena

SDP o objavljenim izbornim listama: To je sve neslužbeno, bit će još promjena

Foto: FAH

NAKON što su se u dijelu hrvatskih medija pojavile navodne izborne liste Narodne koalicije za predstojeće parlamentarne izbore, Index se za komentar obratio glasnogovornici SDP-a Danici Juričić Spasović.

"Ne znam otkud medijima te liste, to ništa još nije službeno i bit će promjena. Pa nisu još definirana ni imena od strane naših koalicijskih partnera, HSS-a, HSU-a,  HNS-a...

SDP će, kao što je učinio i prošle godine, objaviti svoje izborne liste na web stranicama stranke. To ćemo napraviti nakon što se odradi nužni administrativni dio i verifikacija", rekla je Juričić Spasović za Index.

Neslužbene liste

Hina je jučer, pozivajući se na neslužbene izvore u SDP-u, objavila sljedeće informacije:

U I. izbornoj jedinici (centar Zagreba i sjeverozapad zagrebačke županije) listu će predvoditi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, a slijedit će ga HNS-ova Vesna Pusić i prvi zagrebački SDP-ovac Davor Bernardić.

Prvi na listi u II. izbornoj jedinici (istočni dio Zagreba i Zagrebačke županije te Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) je Gordan Maras, a drugi župan Zagrebačke županije, HSS-ov Stjepan Kožić. Listu u III. izbornoj jedinici (Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Međimurska županija) predvodi Siniša Hajdaš Dončić, a slijedi ga Milorad Batinić iz HNS-a. U IV. izbornoj jedinici (Virovitičko-podravska i osječko-baranjska županija) prvi je na listi Domagoj Hajduković, a drugi predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zdravko Ronko vodit će listu u petoj (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija), a Mirando Mrsić u šestoj izbornoj jedinici (jugoistok Zagreba i Zagrebačke županije te Sisačko-moslavačka županija). Milanka Opačić ponovo je prva na listi za sedmu izbornu jedinicu (jug Zagreba i Zagrebačke županije te Karlovačka i istočni dio Primorsko-goranske županije), a slijedit će je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Prva dva mjesta na listi za osmu izbornu jedinicu (Istarska i zapadni dio Primorsko-goranske županije) popunit će Željko Jovanović i Peđa Grbin. Slijedit će ih predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i HNS-ova Nada Turina Đurić, dok je predsjednici Glavnog odbora SDP-a Romani Jerković namijenjeno tek peto mjesto. Iako je riječ o ženi na čelu središnjeg stranačkog tijela, u SDP-u objašnjavaju kako Jovanović i Grbin ipak imaju veću "težinu", s obzirom da su ih delegati na izbornoj konvenciji izabrali u Predsjedništvo, dok predsjednika Glavnog odbora među sobom biraju članovi tog tijela.

Listu u devetoj izbornoj jedinici (Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije) predvodit će Ranko Ostojić, a trebali bi ga slijediti Sabina Glasovac i Ivan Klarin, dok su prva tri mjesta na listi za desetu izbornu jedinicu (Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko neretvanska županija) zauzeli bivši ministri Boris Lalovac, Branko Grčić i Arsen Bauk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara